Lufthansa prezintă prognoza de alimentare

RTX66TAO flotă competitivă pe distanțe scurte, medii și lungi consumă o cantitate abundentă de combustibil. Într-o primă prognoză pentru anul curent, cea mai mare companie aeriană a Germaniei estimează costuri semnificativ mai reduse.

Compania aeriană germană Lufthansa speră ca după grevele prelungite ale anului trecut să simtă în anul 2016 o conjunctură favorabilă, determinată printre altele de prețurile reduse la combustibil. Costurile cu combustibilul ar trebui să scadă în comparație cu anul trecut cu aproximativ 800 de milioane de euro pentru un total anual de 4,9 miliarde de euro, în ciuda extinderii ofertei de zboruri. Acest lucru reiese dintr-o prezentare a companiei aeriene pentru investitori.

Datorită cheltuielilor reduse, conducerea concernului se așteaptă ca directorul executiv Carsten Spohr să înregistreze un profit ajustat în fața dobânzilor și taxelor (Ebit ajustat) mai mare decât anul trecut. Pentru anul curent conducerea Lufthansa se aștepată la un Ebit ajustat în valoare de 1,75 – 1,95 miliarde de euro.

Cu toate acestea, în cifrele preliminare nu sunt incluse costurile grevelor din al patrulea trimestru. În perioada aceea Lufthansa a trăit cea mai lungă întrerupere a activității odată cu grevele ce au durat o săptămână întreagă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-praesentiert-Tankprognose-article16727936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =