Lufthansa revizuiește conceptul de bucătărie

38832817192af6d548bf94e4e55db622

La nivel mondial, fiecare a treia masă servită în avioanele comerciale este pregătită de Lufthansa. În vremuri cu multe zboruri low-cost cererea scade. Compania planifică o restructurare masivă, care va produce victime printre angajați.

Lufthansa vrea să reducă masiv din joburi la filiala sa de catering, LSG Sky Chefs. După o propunere de concept înaintată conducerii concernului, numărul locațiilor de producție din Europa vor fi reduse la 7 de la 23 câte sunt în prezent, după cum confirmă filiala Lufthansa într-un raport al Frankfurter Allgemeinen Zeitung. În Germania aproximativ 1700 de locuri de muncă ar putea fi reduse în cazul unei restructurări, din totalul de 5500 de joburi cu normă întreagă. La nivel european totalul locurilor de muncă amenințate se ridică la 2400.

Motivul este reprezentat de modificarea conceptelor Lufthansa, presiunea mare a costurilor și schimbarea obiceiurilor de achiziții a companiilor aeriene. Planurile sunt încă într-o fază foarte timpurie, explică o purtătoare de cuvânt a LSG.

O restructurare este însă foarte posibil să fie implementată până în anul 2021. Decizia nu a fost încă luată, este însă sigur că se va închide punctul de lucru de la Dresda spre sfârșitul anului 2016, iar cel de la Bremen va urma peste încă un an de zile. De asemenea, serviciul de spălătorie al unei bucătării din Frankfurt va fi externalizat. În total LSG va tăia prin aceste măsuri fix 150 de joburi, după cum confirmă purtătoarea de cuvânt.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-ueberarbeitet-Kuechenkonzept-article17887821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 90