Lufthansa se interesează de Hyperloop

Lufthansa este de părere că pe anumite porțiuni tehnologia Hyperloop ar putea înlocui zborurile, se arată într-un raport din presă. Tehnologia presupune ca oamenii să călătorească prin intermediul unei capsule care rulează în interiorul unui tub vidat la viteze amețitoare. Compania germana are legaturi strânse in domeniul cercetarii si cu tinerii romani timisoreni implicati in studii universitare de acest profil. De altfel lângă Timisoara, în localitatea Mosnita se va dezvolta parcul tehnologic INFINITE POWER, care va promova cercetari in tehnologia cresterii vitezei rutiere prin noi forme cum este Hyperloop.

Practic, compania aeriană Lufthansa își arată interesul pentru noua tehnologie de transport persoane la viteze uriașe. “Hyperloop este o invenție importantă, care prezintă interes și pentru compania noastră”, ar fi declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene pentru Bild am Sonntag. Există deja în desfășurare și primele discuții cu firma Hyperloop Transport Technologies (HTT).

Compania vrea să dezvolte, la fel ca și concurentul Hyperloop One, o tehnologie asemănătoare trenurilor, dar în care se utilizează o capsulă de mari dimensiuni care călătorește la viteze amețitoare printr-un tub vidat. Discuțiile sunt încă într-un stadiu incipient, nu au fost puse bazele unui parteneriat strategic. Sistemul de transport își are originea într-o viziune a miliardarului Elon Musk.

Propunerea prevede transportul de persoane cu viteze de până la 1200 de km prin tuburi vidate asmplasate pe suprafața pământului sau în sol. Aceste viteze sunt posibile datorită mediului foarte bine controlat și a formelor aerodinamice a ansamblelor. Potrivit celor de la Bild am Sonntag, Lufthansa ar fi calculat fezabilitatea pentru un astfel de proiect și ar fi identificat anumite rute aeriene care ar putea fi înlocuite cu Hyperloop.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-interessiert-sich-fuer-Hyperloop-article19765512.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6