Lufthansa se pune de acord cu Verdi

52f00b184a51145d965cbd106fbc1f74Grevele au fost evitate: Lufthansa și Verdi s-au pus de acord după negocieri colective cu privire la personalul de la sol. Există de asemenea o soluție pentru pensionare. Piloții și însoțitorii de zbor negociază în continuare.

Lufthansa și sindicatul Verdi s-au pus de acord privind acordul tarifar pentru cei fix 33.000 de angajați de la sol. După cum a anunțat Verdi, a existat și un consens în privința dificilei teme a pensionării.

Lidera negocierilor din partea Verdi, Christine Behle, a declarat că nici un angajat de la Lufthansa nu trebuie să facă compromisuri în privința pensiei. Cu toate acestea, angajații trebuie ca pe viitor să contribuie cu un procent din venituri la fondul lor de pensii. Acesta va fi introdus în mod treptat.

Toți angajații așa-numitului serviciu de la sol de la Lufthansa și a companiilor afiliate, Lufthansa Systems, Lufthansa Service GmbH (LSG), Lufthansa Technik și Lufthansa Cargo vor primi pentru lunile aprilie până în decembrie 2015 o plată ocazională în valoare de 2250 euro, iar angajații part-time vor primi o sumă proporțională. Iar practicanții primesc o plată unică de 600 de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-einigt-sich-mit-Verdi-article16454761.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 24 =