LUFTHANSA SI INDIA

  • Emirates_A380_400_2(4)A380 merge în India

Pentru Lufthansa, India este una dintre cele mai importante obiective de trafic intercontinental. Cu cel mai mare avion al său, A380, companiei aeriene nu îi era permis să aterizeze acolo. Dar acest lucru se va schimba de la sfârșitul lunii ianuarie. Dar și concurența se pune deja în mișcare.

 

Călătorii vor putea în curând să ajungă și în India cu cea mai mare aeronavă de pasageri din lume. Lufthansa și Emirates, două dintre cele mai mari companii de transport aerian din lume, au anunțat că urmează să ia în considerare utilizarea de Airbus A380 pentru destinațiile de pe subcontinent. Companiile au răspuns la decizia autorităților indiene de a retrage interdicția de utilizare a aeronavelor superjumbo.

 

Dar încă nu este nimic decis. Lufthansa și Emirates se vor uita mai întâi dacă A380 se poate bucura de afluxul mare de pasageri pe toate aroporturile din India. Guvernul consideră că orașele  Delhi, Mumbai, Bangalore și Hyderabad sunt adecvate pentru noile aeronave.

 

Purtătorul de cuvânt al Lufthansa, Frank Püttmann, subliniază faptul că India a fost unul dintre principalele obiective intercontinentale ale Lufthansa.  În prezent se cântăresc opțiunile privind locul și momentul când un nou aparat de zbor și-ar putea face apariția pe piață.  Püttmann nu a oferit, însă, informații cu privire la momentul când se va lua decizia.

 

A380 a avut o interdicție neoficială de 6 ani la aterizare pe subcontinent. Autoritățile locale au fost preocupate de faptul că zborul cu un aparat superjumbo ar putea afecta peste măsură companiile aeriene de pe piața locală. Aparatul de zbor Airbus A380 poate găzdui până la 853 de pasageri. Iar interdicția sa de aterizare în India a fost ridicată pe data de 27 ianuarie.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-und-Emirates-frohlocken-article12294061.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 22