Lufthansa suspenda zborurile către Venezuela

_89827506_d391c680-66e2-4c12-ad75-c087940b13c0

Compania aeriană germană, Lufthansa, a anunțat că va suspenda zborurile spre Venezuela incepand cu 18 iunie din cauza dificultăților economice din țară. De asemenea, conform  companiei, controalele valutare din Venezuela au făcut imposibil pentru companiile aeriene sa converteasca profiturile în dolari și să trimită bani în străinătate. Economia Venezuelei a fost lovita dur de o scădere bruscă a prețului petrolului – sursa principală de venit a țării.Venezuela are o inflație ridicată și deficite severe de bunuri de bază.

Într-o declarație, Lufthansa a mentionat că “va fi obligat să suspende serviciul între Caracas și Frankfurt din 18 iunie”.

Aceasta a observat că cererea pentru zboruri internaționale către Venezuela a scăzut în 2015 și în primul trimestru al anului curent. Cu toate acestea, a declarat că speră să restabilească serviciile în viitorul apropiat.

Controalele valutare stricte au fost impuse pentru prima dată în Venezuela, în 2003, de către fostul președinte Hugo Chavez. Restricțiile  s-au înăsprit și mai mult în urmă cu doi ani, forțând mai multe companii aeriene să reducă operațiunile în țară, deoarece au luptat să repatrieze miliarde de dolari în venituri deținute în moneda locală – Bolivar. In prezent, unele companii aeriene impun pasagerilor să plătească tarifele în dolari.

Lufthansa to suspend flights to Venezuela – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =