Lufthansa Technik planifică noi reduceri de personal

Lufthansa Technik a închis în urmă cu câteva săptămâni ultimul doc de întreținere a unui avion din Germania, după șase decenii de activitate. Pentru a rămâne competitivi pe o piață aglomerată, acum urmează acum un noul val de economisire. Afectată este în special locația de la Frankfurt.

Lufthansa Technik anunță o nouă rundă de economisire. În domeniul lucrărilor de întreținere pentru avioane de linie costurile ar trebui reduse cu 25% pentru ca întreprinderea să rămână competitivă, deci vor fi afectați și cei 4000 de angajați, spune directorul executiv Johannes Bußmann pentru publicația “Hamburger Abendblatt”. Marea majoritate (3000 de oameni) lucrează la Frankfurt, iar la sediul central al firmei de la Hamburg vor fi afectați 150 de angajați.

În urmă cu câteva săptămâni la Hamburg a fost închis și ultimul doc de întreținere avioane, după șase decenii de activitate. Bußmann a aplaudat închiderea. De multă vreme, pentru orice avion de care s-au ocupat la Hamburg, compania a plătit ceva în plus. Nu se poate continua astfel pe termen lung. Avioanele vor fi mutate astfel către alte locații din străinătate, precum Budapesta, Sofia sau Manila.

Acest domeniu depinde în proporție de 75-80% de piața mondială, spune Bußmann. Astfel că atenția față de costuri trebuie să fie una sporită. La nivel mondial Lufthansa Technik deține 35 de docuri în acest domeniu de activitate, în diferite locații. În privința reviziei motorului compania a convenit în anul 2016 pentru o reducere de locuri de muncă și programe de lucru extinse.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-Technik-plant-neue-Einschnitte-article19965603.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =