Lufthansa Technik vrea să economisească masiv

b513c6f11a87dbeaa19f7ab75c174de3

Divizia de tehnică a concernului Lufthansa devine tot mai economicoasă. Astfel că în următorii ani ar putea fi reduse numeroase locuri de muncă în Germania. Motivul este reprezentat de competiția de la nivel internațional.

La filiala de tehnică a concernului Lufthansa se pregătesc reduceri de personal, cel puțin pentru activitatea din Germania. Pentru zona de întreținere aeronave și motoare, există discutii de câteva săptămâni între conducerea concernului și Lufthansa Technik, sindicate și consiliul de administrație, spune un purtător de cuvânt al companiei la Hamburg. Der Spiegel a raportat anterior despre o reducere masivă a locurilor de muncă.

În cazul activităților de întreținere motoare, ce implică un număr de 1700 de angajați s-a vorbit despre o reducere a timpului săptămânal de lucru și despre programe flexibile, explică un purtător de cuvânt. Ar trebui să se lucreze continuu, pentru a utiliza cât mai bine facilitățile.

În cazul întreținerii de aeronave, unde sunt implicați 350-400 de angajați la Hamburg, se merge în special pe flexibilitate a timpului de lucru. Hamburg are aici, în comparație cu alte locații, o problemă cu salariile, iar acestea trebuie reduse, pentru a putea face companie competitivă pe plan internațional.

Motivul din spatele negocierilor sunt schimbările agravante de pe piață, spune un purtător de cuvânt. Se vor dezvolta măsuri comune, pentru a aduce la Hamburg construcția de motoare de nouă generație.

Iar acest lucru va funcționa doar dacă se va face la nivelul prețurilor de pe piața mondială, deci la prețuri mai reduse decât cele pe care le oferă în prezent. Dacă nu se vor putea aduce nici un fel de motoare noi la Hamburg acest lucru va însemna că la Hamburg se vor face doar motoare care este foarte posibil să dispară de piață în următoarele decenii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-Technik-will-massiv-einsparen-article17318451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 38 =