Lufthansa va da 300 de milioane pentru Air Berlin

Vânzarea companiei Air Berlin va costa părțile interesate câteva sute de milioane de euro. Pe lângă costurile de achiziție se adaugă cheltuieli ridicate de operare. Lufthansa va prelua probabil pachetul majoritar.

O mare parte din acțiunile companiei aeriene insolvente, Air Berlin, vor fi preluate de Lufthansa. Concernul german a calculat deja necesarul financiar pentru acest proces, iar estimarea se ridică la 300 de milioane de euro. Acest lucru a fost raportat de “Bild am Sonntag”.

Oferta pură a Lufthansa se va ridica, potrivit raportului, la 200 de milioane de euro. De asemenea, brandul german lider de piață ar putea cheltui alte 100 de milioane de euro doar ca și costuri de operare. Un purtător de cuvânt al Lufthansa nu a dorit să comenteze cu privire la aceste zvonuri.

Înainte de a se putea da undă verde acestei tranzacții, autoritățile germane și europene din domeniul concurenței trebuie să își expună înainte rapoartele. Potrivit experților din industrie, acest proces poate dura trei luni de zile. Comitetul Creditorilor de la Berlin a decis joi să continue negocierile cu Lufthansa și cu compania britanică low-cost Easyjet, până la data de 12 octombrie.

Negocierile dintre Lufthansa și Easyjet nu sunt lipsite de probleme. În mai multe aeroporturi există suprapuneri, spre exemplu la Düsseldorf. În privința diviziei tehnice de la Air Berlin rapoartele spun că va fi preluată de către firma berlineză de logistică, Zeitfracht. Toate locațiile tehnice de la Berlin și Düsseldorf vor fi astfel asigurate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-rechnet-mit-300-Millionen-Euro-article20049821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 7