Lufthansa vrea mare parte din Air Berlin

Vânzarea pe părți a liniei aeriene Air Berlin, aflată în insolvență, ar putea să se realizeze mult mai curând decât era de așteptat. Potrivit unui raport din presă, Lufthansa vrea să achiziționeze cât mai repede o cotă semnificativă din flota companiei. Acesta ar fi și interesul Ministerului Federal al Transporturilor Germane.

Lufthansa vrea, potrivit unui raport din presă, să preia complet între 90 și 140 de aeronave de la Air berlin și subsidiara acesteia, Niki. Un acord s-ar putea materializa săptămâna următoare, spun jurnaliștii de la Süddeutsche Zeitung.

Air Berlin ar putea ajunge la un acord rapid în luna septembrie și nu va trebui să aștepte până în noiembrie. Lusthansa vrea să preia până la 90 de avioane și să le opereze sub marca lor de zboruri low-cost, Eurowings.

Din acestea, 38 au și echipajul aferent. S-ar putea ca acordul să includă și subsidiara Niki, care operează 20 din cele 140 de aeronave ale flotei Air Berlin, aceasta fiind încă solventă. Chiar și britanicii de la Easyjet și-au manifestat interesul pentru Niki.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-will-Grossteil-von-Air-Berlin-article19988553.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =