Lufthansa vrea să vândă părți din Air Berlin

42823319

Compania aeriană Air Berlin nu o duce foarte bine. Acum compania aeriană are șanse, potrivit unui raport din presă, la o infuzie de capital proaspăt. Cu toate acestea, pentru asta trebuie să plătească tribut concurenței.

Lufthansa se interesează, potrivit unui raport din presa germană, de părți din compania aeriană Air Berlin. Cea mai mare companie aeriană din Germania, are deja discuții în prezent cu Etihad, cel mai mare acționar al companiei aeriene care este a doua cea mai mare din Germania, despre preluarea de rute Air Berlin, care nu trec prin nodurile Düsseldorf sau Berlin, spun cei de la Handelsblatt. Aproximativ 40 de aeronave și personalul corespunzător se califică potrivit acestor criterii. Toate acestea ar putea fi preluate de Eurowings, filială a Lufthansa. Lufthansa și Etihad nu au dorit să ofere informații pe marginea subiectului.

Air Berlin a înregistrat pierderi substanțiale la începutul acestui an. Vânzările ar putea reprezenta pentru compania aeriană o șansă pentru repoziționare strategică. Compania se va putea concentra atunci cu cele fix 100 de avioane pe locații precum Düsseldorf sau Berlin și ar putea să se potrivească mai bine cu oferta premium a acționarului Etihad.

CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, ar putea la rândul său să dovedească prin acest lucru că Eurowings poate deveni o platformă consolidată pentru traficul aerian european. Cu toate acestea, mai există câteva întrebări fără răspuns, spun cei de la Handelsblatt. În câteva aeroporturi individuale precum cel de la Hamburg Lufthansa și Air Berlin adună o cotă de piață totală de peste 70%. Iar astfel pot apărea probleme legale cu privire la poziție dominantă pe piață. Obiectivul este să se ajungă la o decizie până în luna octombrie, raportează ziarul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-will-Teile-von-Air-Berlin-kaufen-article18229096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2