Luna august, cea mai slabă din an pentru zona euro

_77347558_77347557Luna august, cea mai slabă din an pentru zona euro

Redresarea economică din zona euro a încetinit în luna august, în timp ce producţia din Franța și Italia a adus rezultate mixte. Indicele Markit / CIPS din zona euro a directorilor de achiziții (PMI) a fost de 52,5 în luna august, in scadere de la 53,8 în luna iulie.

Cifrele marcheaza cea mai slabă rată de creştere a blocului economic din acest an, a declarat Markit, cu o creșterea economică încetinită, atât în ​​sectorul de producție, cât şi cel de servicii. Două dintre cele mai mari economii din zona euro, Franța și Germania, au postat rezultate mixte luna trecută, sugerează datele Markit.

Indicele PMI global al Franței a ajuns luna trecuta la 49,5, contracția existând intre producţie şi sectotul serviciilor.Germania a avut parte de o creștere puternică, dar creșterea globală a producției a încetinit la 53,7 în august, în scădere de la 55,7 în luna iulie. Italia a căzut din nou în contracție în luna august, stopând o secvență de șapte luni de expansiune. Dar Spania a atins maximul din ultimii 7 ani, în creșterea economică, și a marcat o ascensiunea clară în activitatea sectorului de servicii din decembrie 2006, după expansiunea afacerilor.
http://www.bbc.com/news/business-29043312

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 10