Luna mai, cea mai caldă din 1880

2068

Recordurile de temperatură nu se mai opresc: de la începutul înregistrării măsurătorilor meteorologice, în anul 1880, niciodată nu s-a mai întâlnit o lună mai atât de fierbinte la nivel mondial ca și anul acesta. Este a treisprezecea lună consecutivă cu recorduri de căldură.

Luna mai 2016 a fost a treisprezecea lună consecutivă cu record de temperatură la nivelul întregului glob, după măsurătorile autorității americane NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration). A fost cea mai fierbinte lună mai de la începutul înregistrărilor, în anul 1880, mai adugă americanii.

Temperatura medie de la suprafața solului și a oceanelor a fost cu 0,87 de grade Celsius mai ridicată decât valoarea medie a întregului secol 20, de 14,8 grade. Astfel luna mai din acest an a depășit chiar și luna mai de anul trecut, care a deținut recordul precedent, temperatura fiind însă cu doar 0,02 grade mai ridicată.

De asemenea, odată cu luna mai 2016 a fost depășit recordul în numărul de luni cu creșteri consecutive de temperatură – treisprezece. Este un record de creșteri succesive de temperatură pentru întreaga istorie a măsurătorilor meteorologice. Dar potrivit datelor NOAA temperatura cea mai ridicată în luna mai s-a înregistrat în special în regiuni din Australia, Noua Zeelandă și Scandinavia.

http://www.n-tv.de/wissen/Mai-war-der-waermste-weltweit-seit-1880-article17971816.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 75