Luna roșie a luminat peste Germania

723c986945473ff78ca5ae0fc0aec21e

Luna roșie a luminat peste Germania

Multe persoane și-au setat un nou ceas deșteptător pentru a nu rata eclipsa totală de lună. Evenimentul s-a petrecut dimineața devreme, iar luna a intrat complet în umbra Pământului. Luna se va vedea ceva mai mare decât de obicei și va fi colorată într-o lumină roșie.

În multe zone din Germania fanii astronomiei au fost extrem de entuziasmați de evenimentul ce avut loc în noaptea dintre duminică spre luni. În Schleswig-Holstein, în multe părți din Niedersachsen sau în nordul landului Nordrhein-Westfallen cei ce s-au trezit devreme nu au fost, cu toate acestea, răsplătiți cum se cuvine.

Acolo ceața și norii au blocat vederea astrului. Un strat gros de nori s-a așternut de asemenea și peste Sachsen și peste estul landului Bayern, între Passau, Regensburg și pădurea bavareză. În restul regiunilor Germaniei s-a putut observa foarte bine eclipsa totală de lună.

Umbra Pământului s-a putut observa pe suprafața lunii sub forma unei lumini roșii, dând naștere celebrului fenomen de “Lună sângerie”. Dar această lumină anostă a fost amplificată de atmosferă Pământului, primind un ton foarte deosebit. De asemenea, luna a părut mai mare, pentru că ea a fost foarte apropiată de planeta noastră.

În Germania, observatoarele astronomice au rămas deschise până noaptea târziu special pentru acest eveniment, dar și pentru a ajuta la explicarea acestui fenomen. Eclipsa totală a fost estimată pentru timpul dintre 04:11 și 05:24. În total întregul spectacol a durat între ora 3:07 și 06:27.

http://www.n-tv.de/wissen/Blutmond-leuchtet-ueber-Deutschland-article16022776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9