LUPII GRI DIN CANADA NU AU DISPARUT INCA

_75395968_coastalwolf-credittochrisdarimont-raincoast.org

Noi populații de lupi gri au fost găsite în Canada
Potrivit unui studiu realizat de echipa de cercetare de la Universitatea din Victoria şi publicat în jurnalul BMC Ecologie, doua populatii distincte de lupi gri au fost găsite în Canada. Cercetarea a fost construită pe cunoştintele băştinaşilor, care au distins două categorii de lupi, lupii de pe continent „ lupul de pădure” si cei de pe insula, “lupul de coasta”. În urma comparării AND-ului din materiile fecale ale celor două presupuse categorii, oamenii de ştiinţă spun că mediile de viaţă diferite pot influența modificari genetice.

Studiul s-a axat pe o zona de coasta centrală din British Columbia, cunoscută sub numele de Bella Bella, care include o suprafața continentală separată de cinci insule. Cercetatorii au colaborat cu băştinaşii Heiltsuk, prima națiune care au studiat lupii pentru aproape un deceniu.
Membrul echipei, Dr Chris Darimont, profesorul Hakai-Raincoast de la Universitatea din Victoria, a declarat că discuțiile cu Heiltsuk , i-au condus la predictia pe care se bazează activitatea lor.

Echipa a studiat 116 de lupi gri individuali care locuiesc în zona de Bella, Bella și a identificat o diferență genetică între cei de pe continent și cei care trăiesc pe insule. Oamenii de stiinta cred ca diferențele extreme dintre habitatele de continent și insula sunt responsabile pentru schimbarile in genetica.

http://www.bbc.co.uk/nature/27763772

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 68