Lupte în China pentru marca „iPhone”

China

Un producător chinez de articole din piele a câștigat în fața Apple. Acesta are dreptul de a-și comercializa produsele sub numele de „IPHONE”. Nu este pentru prima dată când concernul american este dat la o parte pe piața din China.

Renumitele probleme ale Chinei privind soluționarea litigiilor de marcă și brand au provocat o situație pe atât de hilară, pe atât de neplăcută pentru cei de la Apple. Un producător de articole din piele are dreptul să își comercializeze produsele sub marca „IPHONE”, chiar dacă Apple protejează în China marca “iPhone” încă din anul 2002.

Apple a dat în judecată compania chineză Xintong Tiandi Technology datorită încălcării drepturilor de marcă comercială. Dar un tribunal de la Beijing a respins acțiunea și a permis firmei să folosească marca „IPHONE” pentru articole din piele, precum genți, portmonee sau carcase de telefon. Motivul invocat ar fi faptul că Apple nu ar avea de suferit de pe urma unei astfel de practici. Pentru că nimeni din China nu ar putea crede că produsele celor de la Xintong ar putea proveni de la producătorul american de telefoane mobile.

Acest lucru poate fi interpretat de Apple ca un compliment la adresa design-ului inconfundabil al telefoanelor sale iPhone. Dar concernul se poate considera în același timp manevrat de fabricanții chinezi și dat la o parte. Autoritatea americană pentru patente a evaluat în anul 2014 valoarea mărcii Apple la aproximativ 124 de miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-erleidet-Niederlage-in-China-article17620226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12