LUPTE MARI PENTRU CUMPARAREA ALSTOM

siemens-mitsubishi-working-joint-bid-alstom

Siemens şi Mitsubishi lansează o ofertă proaspătă pentru Alstom
Firma germană Siemens și gigantul japonez de inginerie Mitsubishi au venit cu o ofertă de afacere noua pentru Alstom. Companiile licitează împotriva companiei americane General Electric, care vrea, de asemenea, să achiziționeze activele firmei franceze. Siemens vrea sa cumpere turbinele cu gaz Alstom, în timp ce Mitsubishi îşi propune un joint-venture cu Alstom pentru turbinele cu abur.

Firmele oferă 3.9 miliarde de euro, în timp ce toate cele trei companii au cerut guvernului francez un posibil acord. Siemens și Mitsubishi se vor întâlnii marţi cu președintele francez, Francois Hollande.
General Electric (GE) a oferit 16.9 miliarde de dolari pentru Alstom, iar în luna mai, GE a promis 1.000 de noi locuri de muncă în încercarea de a încheia o afacere. Guvernul francez însă, poate bloca ofertele publice de cumpărare străine pentru companiile considerate “strategice”.
Președintele francez, Francois Hollande va organiza o reuniune joi dimineață, pentru a revizui evoluțiile ofertelor de vânzarea, a declarat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg.
Alstom a trebuit sa fie salvata de guvernul francez în 2004, după ce a acumulat datorii grele și o scădere a comenzilor în ultimii 10 ani.
http://www.bbc.com/news/business-27869762

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 37 =