Luxembourg nu vrea să impună retroactiv impozite


Guvernul din Luxembourg vrea să facă recurs împotriva impunerii retroactive de taxe decisă de UE față de cei de la Amazon. Autoritățile de la Bruxelles nu au putut dovedi că există avantaje semnificative pentru comerciantul online. O altă țară este mai puțin iertătoare.

În ciuda ambițiilor de a lupta împotriva practicilor fiscale dăunătoare, Luxembourg nu dorește să ceara despăgubiri în valoare de milioane de euro comerciantului online american Amazon. Luxembourg va contesta decizia Comisiei UE, a anunțat Ministerul de Finanțe. Ar fi vorba despre 250 de milioane de euro. În Italia, Amazon este nevoită să plătească retroactiv 100 de milioane de euro sub formă de taxe, a anunțat Ministerul de Finanțe de la Roma.

Comisia UE a argumentat la începutul lunii octombrie că reducerile fiscale pentru Amazon acordate de Luxembourg încalcă normele europene privind ajutorul de stat. Prin aceste reduceri aproape trei sferturi din profiturile Amazon nu au fost taxate. Amazon a plătit astfel doar un sfert din impozitul datorat de celelalte companii care își desfășoară activitatea în țară, chiar dacă se spun acelorași reglementări fiscale naționale. Acest lucru este interzis prin normele UE privind ajutoarele de stat.

Luxembourg a explicat faptul că acuzațiile sunt nefondate. Prin urmare, țara va contesta decizia în fața Curții Europene de Justiție. Acest lucru ar servi la asigurarea clarității juridice, nu ar afecta angajamentul luxemburghez de a spori transparența fiscală și practicile fiscale dăunătoare.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Luxemburg-will-keine-Steuern-zurueckfordern-article20187756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =