LUXEMBURG CEDEAZA

  • imageLuxemburg cedează

Paradisul fiscal Luxembourg va ceda, în mod surprinzător, tot mai mult din secretul fiscal. În viitor băncile marelui ducat vor informa în mod automat autoritățile externe cu privire la orice fel de venituri viitoare ale clienților lor.

 

Luxemburg anunță că va slăbi din nou secretul său bancar. Statul este de acord ca pe viitor să informeze autoritățile fiscale germane sau ale altor țări cu privire la veniturile obținute din dobânzi de clienții băncilor aflate pe teritoriul său. De asemenea, vor fi descoperiți și cei care realizează investiții cu bani negri din Luxembourg.

 

Dar pentru marile state UE acest lucru nu a fost de ajuns. Acestea doreau tot mai multe informații și mai complete despre activitățile care sunt desfășurate pe conturi. Iar Luxembourg nu a fost inițial de acord să participe. Doar atunci când alte paradisuri fiscale precum Elveția au adoptat de asemenea o atitudine mai transparentă, a acceptat și Luxembourg să dea curs cererilor vecinilor mai mari și mai puternici.

 

Practic toate veniturile clienților trebuiesc raportate autorităților fiscale din țara de origine a clientului. Pentru cei ce se ocupau cu evaziune fiscală, conturile din Luxembourg vor deveni curând o povară. Noul prim-ministru al Marelui Ducat, Xavier Bettel s-a întâlnit joi cu cancelarul german Angela Merkel la Berlin. După discuții acesta a anunțat că țara nu va mai da aprobare directivei UE de a forma o entitate economică extinsă împreună cu Elveția și alte centre financiare de la nivel global.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/informationsaustausch-mit-eu-finanzaemtern-luxemburg-knickt-ein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 71 =