Luxemburg reglementează mineritul spațial-atentie nu e SF

imago72810698h

Ceea ce pare science-fiction este deja o realitate economică: Luxemburg emite un proiect de lege care este destinat să reglementeze mineritul în spațiul cosmic, pentru a permite Marelui Ducat să devină pionier și în același timp lider în domeniu. Un alt angajament de zbor spațial încheiat de mica țară europeană a avut deja parte de succes.

Luxembourg, una dintre cele mai mici țări din Europa ca suprafață, are planuri mărețe. Vrea să devină una dintre națiunilor de top din Europa în domeniul zborului spațial prin exploatarea unor resurse naturale prețioase de pe asteroizi. Și dorește să fie un pionier în acest domeniu. Acest plan ia forme concrete: guvernul a prelucrat un proiect de lege, care dă cercetătorilor și investitorilor drept de proprietate asupra bunurilor din spațiu. Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Luxemburg, Etienne Schneider, a declarat că Luxemburg este prima țară din Europa care pune bazele legale pentru exploatări miniere spațiale.

Această lege a fost prezentată vineri și vrea să pună bazele unui mediu propice care să atragă către Luxemburg companii care doresc să se implice în afacerile de miliarde ale viitorului. Ambii actori principali de pe piață au și sosit: compania americană Deep Space Industries (DSI) și Planetary Resources (PR) și-au deshis filialele lor europene în Luxemburg. Iar recent statul luxemburghez a deveni partener al sediului PR din SUA.

Inițiativa demarată de micul stat european denumită “Space Resources” vrea să exploateze resursele corpurilor cerești apropiate, cum ar fi metale și minerale, dar și apă. Ele vor fi apoi utilizate în special în spațiul cosmic pentru dezvoltarea suplimentară a zborului spațial. Spre exemplu se speră să se obțină hidrogen și oxigen care sunt esențiale pentru călătoria navelor spațiale sau utilizarea apei de pe asteroizi pentru întreținerea astronauților.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Luxemburg-regelt-Weltraum-Bergbau-article19063051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 60