Luxemburghez vrea să dea afară Ungaria din UE

3rg91257

Direcția în care se dezvoltă Ungaria sub conducerea premierului naționalist și de dreapta, Viktor Orbán, nu este pe placul multor parteneri europeni. La fel este și cazul lui Jean Asselborn, dar care nu se aseamănă cu nici un alt oficial. Ministrul de externe din Luxembourg ar vrea să modifice contractul de aderare la UE al acestora.

Ministrul de externe din Luxembourg, Jean Assolborn, a cerut excluderea Ungariei din Uniunea Europeană. Este innaceptabil ca valorile de bază ale Uniunii Europene să fie încălcate grav, a spus Asselborn pentru publicația Welt. Cine construiește, precum Ungaria, garduri împotriva valurilor de imigranți, sau cine aduce prejudicii libertății presei sau justiției, ar trebui să fie exclus temporar sau chiar permanent din cadrul uniunii, mai adaugă acesta. Ungaria nu mai are astăzi nici o șansă să mai devină stat membru UE, consideră ministrul.

UE nu poate să tolereze abateri de acest nivel precum în cazul Ungariei, spune ministrul de externe al Marelui Ducat. Excluderea ar fi singura modalitate pentru a păstra valorile și coeziunea Uniunii Europene.

Asselborn cere în același timp să se modifice tratatele uniunii pentru ca pe viitor să nu fie necesar un vot unanim pentru suspendarea calității de membru al unui stat membru.

http://www.n-tv.de/politik/Luxemburger-will-Ungarn-aus-EU-werfen-article18624866.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 40