LVMH vrea să cumpere Christian Dior pentru 12 miliarde de euro

Miliardarul francez Bernard Arnault vrea să-și consolideze controlul la grupul Christian Dior pentru aproximativ 12,1 miliarde de euro, iar cea mai mare parte a operațiunilor Christian Dior să fie înglobate în grupul de lux LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), transmite Bloomberg.

Familia Arnault deține în prezent 74,1% din capitalul holdingului Christian Dior, care la rândul său deține 41% din acțiunile LVMH, cel mai mare grup mondial de produse de lux.

Conform termenilor unei oferte prezentate marți, LVMH va prelua Christian Dior Couture, filială a Christian Dior SA, pentru 6,5 miliarde de euro. Christian Dior Couture produce gențile de damă marca Lady Dior precum și articolele de îmbrăcăminte pentru bărbați și femei marca Christian Dior. În paralel, grupul LVMH s-a oferit să preia totalitatea acțiunilor deținute de minoritari la grupul Christian Dior SA. Obiectivul acestei duble tranzacții este să unifice operațiunile mărcii Christian Dior în cadrul grupului LVMH, care deține deja operațiunile de parfumuri marca Dior, a subliniat directorul financiar de la LVMH, Jean-Jacques Guiony.

La finalul acestor operațiuni anunțate, care au o valoare totală estimată la 12 miliarde de euro, grupul familiei Arnault va putea deține 100% din capitalul Christian Dior, care la rândul său va păstra o participație de 41% din acțiunile LVMH, după vânzarea totalității acțiunilor sale la filiala Christian Dior Couture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 62