Măcelarii germani produc la nivel record

38550759

Chiar dacă consumatorii germani renunță tot mai des la carne, măcelarii produc la nivel record carne de porc, vită sau pasăre. Acestea nu sunt destinate doar consumului autohton. În special cererea din partea Chinei este deosebit de mare.

Măcelarii germani produc diferite sortimente de carne înregistrând în continuare record după record. Doar în perioada dintre ianuarie 2016 și iunie 2016 s-au procesat 4,1 milioane de tone de carne, sau cu alte cuvinte 15,6 tone pe minut, ceea ce reprezintă un nou record pentru o primă jumătate de an, spune Biroul Federal de Statistică. Numărul porcilor sacrificați a scăzut ușor, în ciuda acestui fapt carnea de porc rămâne clar numărul unu în Germania în termeni de cantități produse. Astfel, ea reprezintă două treimi (67,6%) din totalul producției. După care urmează carnea de pasăre cu 18,6% și vită cu 13,5%.

Carnea de oaie, capră sau cal a reprezentat, în total și luate împreună, abia 0,3% din totalul producției. Pentru a potoli foamea de carne, în prima jumătate a anului au fost sacrificați 29,2 milioane de porci și 1,7 milioane de viței. De asemenea, s-au sacrificat un total de 349 de milioane de pui, curcani, rațe sau alte păsări. Deja de anul trecut în Germania s-a stabilit un record în domeniul producției de carne. Biroul Federal de Statistică a estimat cantitățile totale la 8,22 milioane de tone.

Chiar dacă nemții cumpără din ce în ce mai puțină carne, consumul mediu din ultimii cinci ani scăzut cu peste 5kg pentru un total anual de 86,6 kilograme pe cap de locuitor, Germania este în continuare un mare exportator de produse din carne. În special pe continentul asiatic sunt căutate produsele din carne de proveniență Uniunea Europeană, spune Societatea de Informații de pe piața Agrară (AMI).

Germania a înregistrat în anul 2015 un plus de 0,5% față de anul precedent, exportând 2,9 milioane de tone de carne de porc, din care 378.000 de tone au mers către China. Industria germană a cărnii compensează astfel pentru o scădere masivă a exporturilor de carne de porc către Rusia. În contextul crizei ucrainiene, șeful de la Kremlin, Vladimir Putin, a blocat exporturile de carne de porc din Europa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schlachthoefe-produzieren-auf-Rekordniveau-article18428621.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 79