Macron atacă dur presa rusă

În timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din Franța publicații precum Sputnik sau Russia Today au defășurat o „propagandă mincinoasă”, după părerea lui Emmanuel Macron. El reacționează prin sancțiuni, în ciuda protestelor de la Moscova și își continuă criticile la adresa presei ruse chiar și în prezența lui Vladimir Putin.

Președintele francez Emmanuel Macron a acuzat portalurile ruse de știri Sputnik și Russia Today (RT) că în timpul campaniei sale electorale ar fi promovat o propagandă mincinoasă care să aducă prejudicii imaginii sale și echipei sale prezidențiale. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc împreună cu omologul său Vladimir Putin la Versailles, Macron a spus că el “a avut întotdeauna relații exemplare cu jurnaliștii străini”. Dar ca politician el a spus în mod expres că reprezentanții mass-mediei ruse nu sunt jurnaliști, ei sunt niște mincinoși nerușinați.

Mișcarea inițiată de Macron – “En Marche!” – a fost criticată de cei de la Moscova înainte de alegeri prin intermediul televiziunilor RT sau Sputnik. Sprijinul a venit atunci din partea fostului ministru de externe, Jean-Marc Ayrault, el a avertizat Rusia cu privire la implicarea în treburile interne ale Franței. Jurnaliștii ambelor case de media le-a fost refuzat atunci accesul în sediul central al campaniei lui Macron. În Rusia această acțiune a fost aspru criticată. O purtătoare de cuvânt a Ministerului Rus de Externe a vorbit despre “o discriminare orientată și flagrantă a presei ruse”.

Aceste acuzații au fost contrazise de Macron. “Sputnik și Russia Today nu s-au comportat ca reprezentanți ai presei, ci ca și instrumente de influență pentru propagandă, o propagandă mincinoasă”, a explicat președintele. De aceea el a decis ca reprezentanții celor două case de presă să nu aibe acces la sediul central de campanie. Toți ceilalți jurnaliști, care și-au dovedit profesionalismul, își păstrează accesul.

http://www.n-tv.de/politik/Macron-greift-russische-Medien-scharf-an-article19865263.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 49 =