“Made in Germany” este la modă

blick-auf-den-container-terminal-altenwerder-im-hamburger-hafen

“Made in Germany” este la modă
Sacțiunile împotriva Rusiei privind conflictul cu Ucraina au alimentat îngrijorările că, comerțul exterior ar putea suferi foarte mult. Dar acum exportatorii germani au reușit un record.

Exportatorii germani au spart pentru prima dată pragul de vânzări de 100 de miliarde de euro într-o singură lună, în ciuda sancțiunilor rusești. Veniturile au crescut în luna iulie cu 8,5% în ultima lună până la 101 miliarde de euro, după cum a anunțat luni Biroul Federal de Statistică. Un statistician a declarat că aceste înregistrări se referă la o singură lună de export. Iar creșterea a ajutat mai ales în industria auto.

De asemenea, excedentul balanței comerciale, diferența dintre exporturi și importuri, a atins din nou un record, în sumă de 23,4 miliarde de euro. Acest lucru crește șansele ca cea mai mare economie a Europei să scape în trimestrul de vară de recesiune și să înceapă să crească din nou.

Poate că statisticile de export scad datorită vacanței târzie de vară. Din luna iulie au existat neobișnuit de puține zile libere și comenzile industriale și de producție au crescut în mod considerabil. Se poate că vacanța de vară târzie să fi influențat pozitiv rezultatul, declară economistul-șef de la Berenberg Bank, Holger Schmieding. Deci sărbătorile au început au început cu o lună mai târziu decât de obicei, în industrie și export s-au înregistrat creșteri puternice mai ales în Saxonia Inferioară.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/konjunktur/exporteure-knacken-100-milliarden-marke-made-in-germany-gefragt-wie-nie-13141062.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2