Made in China nu mai e la mare căutare

RTX2DEE6

A doua cea mai mare economie a lumii este frânată de lipsa de conjunctură din economia mondială. Comerțul exterior are de suferit. Iar în contextul votului Brexit, nesiguranța sporește și în cazul politicii Fed, nu se vede nici un fel de îmbunătățiri la orizont.

Economia Chinei a vândut către străinătate semnificativ mai puține (-4,8%) bunuri în luna iunie decât a făcut-o în urmă cu un an, arată datele Biroului Vamal. Economiștii consideră responsabilă lipsa de conjunctură de la nivel mondial. În timp ce unii se așteptau la un declin chiar mai puternic, alții s-au arătat mai puțin pesimiști. Chiar și în cazul importurilor Beijingul a înregistrat o scădere similară. Importurile au scăzut cu 8,4%. Declinul a depășit cu toate acestea estimările analiștilor, care se așteptau la doar 6,4%.

Cifrele sugerează că exporturile chineze, care erau cândva un motor de creștere pentru a doua cea mai mare economie a lumii, acum are efect de frânare asupra conjuncturii acesteia. Comerțul ar trebui să rămână dificil în acest an, spune un purtător de cuvânt al autorităților vamale. Votul Brexit aduce în discuție o posibilă majorare a dobânzilor de către banca centrală a Statelor Unite, ceea ce sporește nesiguranța.

Pentru bilanțul comercial a fost prevăzut un surplus de 48,11 miliarde de dolari americani. Prognoza economiștilor s-a situat la 45,65 miliarde de dolari. Dacă se calculează în yuan, exporturile au crescut în iunie cu 1,3%. În luna mai a existat o creștere de 1,2 procente, iar importurile au crescut în comparație în luna iunie cu 2,3%, după o creștere de 5,1% în luna mai, după cum arată în continuare cifrele Biroului Vamal de la Beijing.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Made-in-China-weniger-gefragt-article18184331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 4