Mafioții nu mai au voie în biserică

Un episcop sicilian interzice mafiotilor sa mai fie nasi la biserica. Edictul este valabil si pentru Corleone.

Un episcop din Sicilia a interzis mafiotilor sa mai fie nasi la botez in bisericile din dioceza sa, scrie Guardian. Michele Pennisi, episcop de Monreale, in apropierea capitalei sicilene Palermo, a spus vineri ca a emis un edict in acest sens, cu scopul de a lupta impotriva sentimentului ca sefii crimei organizate au si o componenta paternalista.

“Mafia intotdeauna a luat de la biserica termenul de nas pentru a da sefilor ei un aer de respectabilitate religioasa, cand, de fapt, cele doua lumi sunt total incompatibile”, a spus episcopul.

Dioceza lui Pennisi include si Corleone, un orasel bantuit de vendete, locul de nastere al fictivului Don Corleone, Nasul din romanul lui Mario Puzo si filmele lui Francis Coppola.

Episcopul a aparut prima pagina a ziarelor in februarie dupa ce a criticat un preot ce a permis ca fiul unuia dintre cei mai cunoscuti mafioti ai Ciciliei, Toto Riina, sa fie nas la un botez.

Acest episod a dus la edictul de saptamana aceasta, despre care admite ca va fi dificil de implementat din cauza culturii omertei – legea tacerii – ce a ingreunat eforturile Italiei de a tine sub control crima organizata.

In anul 2008, intr-o post detinut anterior in cadrul bisericii, Pennisi a primit amenintari cu moartea din partea mafiei dupa ce a interzis funeraliile religioase pentru gangsterii cunoscuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 41