Magazinele din aeroporturi ar putea fi obligate să dea reduceri de TVA

_87424199_gettyimages-103717221Magazinele din aeroporturi ar putea fi obligate să acorde reduceri de TVA pentru pasagerii care călătoresc în afara Uniunii Europene, în urma lansării unei anchete guvernamentale.

Trezoreria a declarat ca revizuirea “extinsă”, va asigura că, cumpărătorii primesc reducerile la care au dreptul. Magazinele duty-free nu ar trebui să perceapă TVA, în cazul în care pasagerii merg în afara UE.

În luna august, s-a constatat că unii comercianți cu amănuntul din aeroporturi nu au acordat intotdeauna reduceri de TVA consumatorilor, dar au păstrat banii în schimb. Trezoreria a declarat că unele magazine au pastrat jumătate din bani care ar fi trebuit acordati consumatorilor prin reduceri de TVA.

În momentul de față comercianții cu amănuntul din aeroporturi nu au obligația legală de a oferi un discount de TVA, asa ca ar fi nevoie de o schimbare în lege pentru a face acest lucru.

Unii comercianți au susținut că ar fi prea greu să se introducă tarifarea duală pentru călătorii non-UE şi UE, deoarece astfel de cerință ar conduce la întârzieri pentru pasageri. WH Smith, unul dintre magazinele criticat inițial, a declarat că va coopera cu ancheta.

Cine are dreptul la reduceri de TVA?
Oricine care călătoreste în afara celor 28 de țări ale Uniunii Europene (UE). Călătorii în cadrul UE sau în Marea Britanie trebuie să plătească ratele existente de taxe si TVA.

http://www.bbc.com/news/business-35197809

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =