Magazinele online locale, la mare căutare. Cu ce ne umplem coșurile virtuale de cumpărături

Românii sunt încă rezervaţi în privinţa cumpărăturilor pe internet şi preferă, în general, magazinele online locale. Semănăm cu polonezii în această privinţă, după cum arată cel mai recent studiu făcut pe piaţa plăţilor online din Europa. La polul opus, europenii care cumpară frecvent din alte ţări sunt irlandezii şi austriecii.

Motivul pentru care românii fac foare rar cumpărături de pe site-urile din afara ţării este acela că, atunci când caută un produs, găsesc cele mai bune oferte chiar la noi în ţară. Cei mai mulţi oameni spun că decizia lor de a evita site-urile nu are legătură cu neîncrederea.

Studiul făcut în 11 ţări din Europa arată că şi polonezii îşi umplu coşurile virtuale de cumpărături mai mult pe site-urile de comerţ online interne.

Chiar dacă în ultimii ani comerţul online în România a luat avânt, suntem încă departe de alte ţări europene.

Britanicii sunt cei mai activi. Peste 40% fac astfel de cumpărături săptămânal, urmaţi de irlandezi şi nemţi cu 30 de procente.

În topul căutărilor, îmbrăcămintea şi încălţămintea sunt cele mai populare. Reprezintă, de altfel, jumătate din totalul plăţilor. Urmează achiziția de bilete, produse electronice şi cărţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =