Magic Leap dezvăluie ochelari pentru realitate augmentată

După mai mult de trei ani de zile, Magic Leap a dezvăluit ceva ce a descris ca fiind “creator`s edition” a sistemului său de realitate augmentată. Magic Leap One constă într-o pereche de ochelari supradimensionați de tip cyberpunk, un computer extern în formă de puc, numit Lightpack și un controler de buzunar. Ar trebui să accepte multiple moduri de introducere a informațiilor, inclusiv voce, gesturi, poziția capului și urmărirea mișcării ochilor – realizând o hartă virtuală a obiectelor care persistă cu poziția lor în mediu. Dacă utilizatorul plasează un televizor virtual deasupra șemineului, atunci acesta va rămâne în poziția sa și dacă utilizatorul revine mai târziu în aceeași zonă, promite pagina web a producătorilor.

Magic Leap i-au invitat pe cei de la Rolling Stone (revistă americană de muzică, politică și cultură populară) să încerce ceva demo-uri, care includ caractere virtuale care reacționează la contactul vizual, o revistă de benzi desenate virtuală și o reprezentație live folosind captură de imagini volumetrice. Această parte pare să dezmintă zvonurile care spun că Magic Leap are dificultăți în minimizarea tehnologiei sale la nivel de ochelari, în același timp cu păstrarea performanței, menționând că nu au existat întreruperi sau întârzieri în afișare, chiar și când utilizatorul s-a plimbat multă vreme în jur.

Potrivit Rolling Stonce, Magic Leap va oferi două mărimi diferite de ochelari, cu opțiuni customizabile pentru frunte, nas și tâmple. Lightpack se poate agăța de o curea sau pe umeri, iar Abovitz spune că puterea de procesare este similară cu un MacBook Pro sau un sistem de gaming Alienware, cu plăci grafice dedicate. Se presupune că în interiorul ochelarilor se mai află un sistem de procesare de putere mică, care se ocupă cu detecția cuvintelor și include un tip de inteligență artificială cu capabilități de învățare. Include patru microfoane integrate și cel puțin șase camere externe, oferind și difuzoare integrate, similar cu Microsoft HoloLens. Căștile sună foarte mult similar cu cele HoloLens, dar se presupune că vor oferi un unghi de vizualizare mai mare, dar totuși limitat și vor fi mult mai comfortabile.

https://www.theverge.com/2017/12/20/16800474/magic-leap-one-creator-edition-augmented-reality-goggles-announce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 28