Magic Leap reinventează producțiile moderne de teatru

Toți banii pe care Magic Leap îi strânge în perioada recentă vor merge cel mai probabil în special către dezvoltare de hardware și producție, dar devine din ce în ce mai clar faptul că mare parte din acei bani vor fi investiți și în dezvoltare de conținut. Cea mai recentă dovadă este un nou parteneriat între Magic Leap și UK Royal Shakespeare Company (RSC).

Dezvăluit miercuri 7 martie pe pagina oficială a RSC, partenariatul este descris ca un efort pentru “a arăta lumii modul în care randarea computerizată a spațiului poate schimba modul în care audiența simte o piesă de teatru”. În mod specific, parteneriatul va include o colaborare cu absolvenții recenți ai RSC dar și studenți, care va fi demarată în toamna acestui an.

Randarea spațială folosește tehnologii care pot detecta și răspunde în timp real mediului încojurător, fiind creată astfel o îmbinare fără margini între real și digital, spune anunțul oficial al RSC. Colegii vor primi support și programe de pregătire pe măsură ce vor investiga modul în care această tehnologie poate fi aplicată în cadrul unor performanțe live.

Nu au fost dezvăluite detalii privind natura exactă a programelor de pregătire implicate, dar prezentarea recentă Magic Leap privind videoclipul NBA ne-a oferit indicii privind felul în care procesul de producție arată în spatele scenei. Pe baza acestor mici indicii, pregătirea va include cel mai probabil o tehnologie de producție cu ecran verde, precum și instrucțiuni pentru software-ul de producție.

Dacă nu sunteți familiari cu RSC, ar trebui să vă puneți la curent. Este una dintre cele mai respectate companii de teatru de pe planetă, oferind reprezentații live de teatru de la actori celebri de film, printre care Gary Oldman (Darkest Hour, The Dark Knight), Tilda Swinton (Doctor Strange), Jude Law (The Young Pope, Sherlock Holmes), Sir Ian McKellen (Lord of the Rings, X-Men), Dame Judi Dench (James Bond), David Tennant (Doctor Who) și mulți alții.

https://magic-leap.reality.news/news/magic-leap-teams-with-royal-shakespeare-company-reinvent-modern-theater-productions-0183318/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 5