MAGISTRAL ! INCEPE

imagesINCEP LUCRARILE LA MAGISTRALA

Primaria Oradea şi asocierea formata din firmele Construcţii Bihor şi Energomontaj au semnat  contractul de lucrări privind înlocuirea a 17,5 kilometri de reţea din magistralele I şi III,lucrări în valoare de 48,9 milioane lei cu termen în decembrie 2015. Lucrarile cuprind  înlocuirea celor două magistrale vechi de peste 25 de ani şi realizarea unei bretele de legătură între cele două reţele de transport a energiei termice în zona străzii Şirul Canonicilor.

Finantarea este asigurata  prin proiectul european “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009 – 2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”  în valoare de 77,7 milioane din care  în proporţie din 50% este din fonduri nerambursabile, 45% din alocări de la bugetul de stat şi 5% din fonduri de la bugetul local.

——————————————————————————————————————————————————————————–regular_smile………..ca norocul, magistrala nu trece pe la pompieri……..

In curtea la pompieri in Bucuresti intra un baietel calare pe un carucior de butelii pe care lipise coli rosii de hartie si o scarita pe una din laturi.Copilul avea o casca de pompier, o secure mica din plastic legata la mijloc si tinea in mana un mic furtun de plastic. Mirat, pompierul observa ca la caruciorul de butelii erau inhamati un caine si un motan. Dar in vreme ce cainele era legat de lesa, motanul era legat de testicule. Pompierul ii spune atunci copilului:
– Salutare colega, ce camion de pompieri misto ai! Dar nu ai merge mai repede daca ai lega funia de zgarda motanului, la fel cum ai legat de caine?
– Aveti dreptate nenea, as merge mai repede, dar nu as mai avea sirena!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 15