MAI MARE CA AMAZON SI EBAY, INTRA IN SUA

_75440031_11main

Alibaba deschide primul magazin on-line în SUA
Grupul Alibaba, gigantul eComerce chinezesc îşi lansează primul magazin online din SUA, 11Main.com, acesta pare să-și extindă operațiunile în afara Chinei. Alibaba este cel mai mare retailer online din China. Valoarea totală a bunurilor vândute anul trecut pe platformele sale a depășit Amazon și eBay.

Portalul 11Main.com va fi inițial deschis numai pentru clienţii cu legitimaţie. Site-ul a fost lansat de Auctiva și Vendio, două filiale Alibaba achiziționate în urmă cu câțiva ani. Piata comercială on-line din China a crescut rapid şi a devenit cea mai mare din lume, cu peste 600 de milioane de utilizatori. Fondată în urmă cu 15 ani de Jack Ma, Alibaba a ajuns una dintre cele mai mari firme on-line din lume.

Acesta a generat venituri de 40.5 miliarde de yuani ( 6,5 miliarde de dolari), în nouă luni până la sfârșitul lunii decembrie 2013, cu un profit net de 2,9 miliarde de dolari. După ce a gustat succesul din propria ţară, Alibaba nu s-a mulţumit cu atât şi a căutat să se extindă în pietele din întraga lume. Cu toate acestea, Sucharita Mulpuru, analist la Forrester, a declarat că va fi greu pentru Alibaba să pătrundă în sectorul deja aglomerat de cumpărături on-line din SUA.

http://www.bbc.com/news/business-27790367

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 42