Mai mult de doua ore pe zi de televizor predispun obezitatea

_77742464_p9200143-television_dinner-spl

Limitarea orelor petrecute în faţa televizorului, ajută la lupta împotriva obezităţii, spune NICE
Adulții și copii ar trebui sa ia in considerare ca o zi petrecută în faţa televizorului să se reducă la nu mai mult de două ore, arată noile propuneri pentru combaterea obezitatii. Recomandările Institutului National pentru Sanatate si Excelenta (NICE) include, de asemenea, evitarea băuturilor cu adaos de zahăr. Ghidul, primul pe această temă din 2006, are scopul de a ajuta oamenii să se menţină la o greutate sanatoasa, deoarece ratele obezităţii aproape s-au dublat în ultimii 10 ani în Anglia.

Prof Mike Kelly, director al Centrului de Sanatate Publica de la Nisa, spune că un regim alimentar sanatos si activitatea fizică este un lucru important pentru toată lumea, nu doar pentru cei supraponderali sau obezi. “Regula generală pentru a mentine o greutate sanatoasa este că aportul de energie prin alimente și băuturi nu trebuie să depășească producția de energie din activitatea de zi cu zi”, a declarat acesta.

Există, de asemenea, noi recomandări încurajând oamenii să-şi monitorizeze nivelul de greutate și de activitate, care utilizează aplicații sau sesiuni regulate de măsurare a greutăţii şi de asemenea reducerea sedentarismului şi mai ales a orelor petrecute în faţa televizorului.
http://www.bbc.com/news/health-29311464

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =