MAI MULT NET

  • titan-aerospace-drohneMai mult internet

Google și Facebook vor ca prin intermediul baloanelor și a dronelor zburătoare să permită accesul la internet în zone în care anterior nu se putea realiza acest lucru. Iar aici nu este vorba despre un act de caritate.

 

Mark Zuckerberg vorbea încă din vremea când era student de conectarea la internet a întregii lumi. În anul 2014 mai există pe planetă încă 4 miliarde de oameni ce nu au acces la internet. Aceștia trăiesc în special în anumite zone din Africa sau Asia. Aici rețele de date sunt proaste sau slab răspândite. CEO-ul Facebook vrea să schimbe acest lucru folosind drone.

 

Un raport al blogului de tehnologie TechCrunch grupul ar fi negociat achiziția producătorului de drone Titan Aerospace, pentru suma de 60 de milioane de dolari, un chilipir pe lângă achiziția WhatsApp pentru suma de 19 miliarde de dolari. Iar ca urmare a acestei achiziții, Titan ar trebui să construiască 11.000 de drone ce sunt capabile de a ajunge pe orbită la o înalțime de 20 de km. Acestea ar urma să servească drept stații wireless. Sunt alimentate cu energie solară și pot fi ținute 5 ani în aer fără să fie nevoie să aterizeze.

 

Compania este situată în New Mexico, locație ce este de mai mulți ani cel mai important teren de testare pentru vehicule aeriene fără pilot. Aceasta a fost fondată în 2012 de către Max Yaney și a început prin a construi “sateliți atmosferici”. Iar denumirea adoptată  de Yaney a fost de “drone”. Acestea aparate zburătoare funcționează asemănător unor sateliți, dar ar trebui să fie mai ieftine și mai rapide.

 

Iar aceste drone se potrivesc în strategia Internet.org. Așa-numita inițiativă, la care Facebook, Samsung și alte companii de tehnologie s-au unit în anul 2013. Scopul declarat al alianței este de a răspândi internetul în lume. Iar în acest sens, Facebook vrea să investească masiv în domeniu.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/facebook-plaene-drohnen-fuer-mehr-internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =