Mai multe constelații au primit nume de staruri, pentru a-i încuraja pe copii să privească cerul

 

Mai multe constelații au fost create și botezate cu numele unor personalități din sport, literatură sau știință, în cadrul unui proiect menit să-i încurajeze pe copii să privească mai cu atenție stelele, realizat în cadrul unui salon științific destinat tinerilor, informează miercuri AFP.

 

Copiii se pot amuza să regăsească pe cer ochelarii lui Harry Potter, racheta de tenis a Serenei Williams sau semnul în formă de fulger care l-a consacrat pe legendarul atlet jamaican Usain Bolt.

În total, au fost create opt constelații ”pentru a încuraja mai mulți tineri să fie interesați de spațiu”, a anunțat The Big Bang Fair, un salon dedicat științei, tehnologiei, ingineriei și matematicilor și destinat tinerilor, care a lucrat la acest proiect împreună cu societatea de astronomie a Universității din Birmingham.

”Multe dintre cele 88 de constelații recunoscute oficial de Uniunea Astronomică Internațională poartă numele semnelor zodiacale și unor figuri din mitologia greacă și romană, dar un nou studiu a demonstrat că acest lucru nu mai reușea să-i încurajeze pe copii să privească stelele”, au explicat reprezentanții The Big Bang Fair într-un comunicat.

Un procent de 72% dintre tinerii cu vârste între 7 și 19 ani au declarat că nu au privit niciodată cerul pentru a găsi o constelație, iar 29% au spus că nu ar fi capabili să recunoască nicio constelație, potrivit unui sondaj realizat la cererea The Big Bang Fair și la care au participat aproximativ o mie de tineri.

”Sperăm ca această creație îi va ajuta pe tinerii de toate vârstele să dezvolte un interes pentru astronomie și spațiu”, a declarat Emma Willett care a condus echipa de cercetare de la Universitatea din Birmingham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 60