Mai multe miliarde pentru Grecia


Grecia îndeplinește în continuare condițiile impuse de creditorii săi – astfel că miniștri de finanțe din zona euro deschid drumul pentru alte plăți în valoare de miliarde. Dar banii de ajutor se vor termina rapid pentru cei de la Atena.

Miniștri de finanțe din zona euro au dat undă verde pentru plăți în valoare de miliarde din pachetul actual de credit pentru Grecia. Un acord de nivel tehnic a fost atins, confirmă președintele grupului euro, Jeroen Dijsselbloem, după o reuniune la Bruxelles a șefilor de departamente din zona monedei unice.

Ministrul grec de finanțe, Euklid Tsakalotos și reprezentanții Comisiei UE au ajuns sâmbătă seara la un acord, iar miniștri de finanțe din zona euro au trebuit să confirme progresele înregistrate de eleni. Următoarea tranță din pachetul de ajutor financiar pentru Grecia, în valoare de peste cinci miliarde de euro ar putea fi eliberată în urma reuniunii din data de 22 ianuarie.

În centrul controlului actual pentru validarea programului de ajutor au stat în special reforme privind dreptul la grevă, aplicarea măsurilor de austeritate în administrație precum și creditele neperformante acordate de bănci în valoare de peste 100 de miliarde de euro. Al treilea pachet de ajutor pentru Grecia din 2010 și până în prezent are o valoare totală de 86 de miliarde de euro și va ajunge la final în luna august 2018. Atena speră ca până atunci să recâștige mare parte din încrederea pierdută pe piețe și să reușească să își procure singuri capital.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Weitere-Milliarden-fliessen-fuer-Griechenland-article20166567.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =