Mai mulți bani pentru integrare

64775017După părerea persoanelor din conducere din economia germană, refugiații ar putea umple o parte din lacunele de pe piața forței de muncă. Cu toate acestea, mediul politic trebuie să intervină și să aloce mai mulți bani pentru integrarea acestora dar și permise de ședere pentr perioade mai lungi.

Economia germană cere din partea guvernului federal mai mulți bani pentru integrarea refugiaților precum și regulamente mai generoase de ședere pe teritoriul Germaniei. În special comunele au nevoie de mijloace mai bogate, spune șeful de la ThysenKrupp, Heinrich Hiesinger, pentru Welt am Sonntag.

Președintele Asociației Manufacturiere, Hans Peter Wollseifer, s-a arătat încrezător în posibilitatea acoperirii lacunelor de pe piața forței de muncă prin intermediul refugiaților. Este important însă ca autoritățile să permită perioade mai lungi de ședere pentru imigranți. Companiile doresc să aibe siguranța că efortul lor de formare al personalului nu va fi amenințat de deportări bruște, spune Wollseifer pentru Passauer Neuen Presse.

Chiar și vicepreședintele CDU, Julia Klöckner, s-a arătat încrezătoare că refugiații pot să ajute, că pot să sprijine economia în general. Pentru o integrare de succes este însă necesar chiar și lumea muncii ca valorile fundamentale și cultura să fie învățate și date mai departe, spune Klöckner pentru Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wirtschaft-fordert-mehr-Gelder-fuer-Integration-article16681671.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 40