MAI NOU CHINA DEZVOLTA INFRASTRUCTURA DE TRANSPORT

_75465965_178253234

China ia noi măsuri pentru a stimula creșterea economică
China a anunțat noi măsuri care vizează susținerea creșterii economice. Acestea includ planurile de a construi căi ferate, drumuri și aeroporturi de-a lungul râului Yangtze – care leagă provinciile interioare mai puțin dezvoltate ale Chinei de Shanghai. Potrivit datelor oficiale, cele 11 provincii și municipalități de-a lungul râului reprezintă aproape 41% din produsul intern brut global a Chinei. Între timp, banca centrală a Chinei a declarat că va încuraja băncile să împrumute mai mult exportatorilor, pentru a stimula transporturile.

Economia Chinei a crescut cu 7,4% în perioada ianuarie-martie, în scădere de la 7.7%, în ultimul trimestru al anului trecut. După ani de expansiune robustă, China s-a confruntat cu rate de creștere lentă în ultimii ani, în mare parte din cauza încetinirii cereriilor pentru exporturile de pe piețele cheie.Într-o încercare de a susține o rată de creștere ridicată, și de a reechilibra economia, China s-a axat pe stimularea consumului intern.

Datele publicate la inceputul acestei luni au arătat că importurile din China au scăzut cu 1,6% în luna mai, faţă de anul trecut, subliniind temerile că cererea internă nu poate fi redresată atât de repede pe cât factorii de decizie au sperat. În același timp, exporturile Chinei au fost, de asemenea, sub presiune, în ultimele luni. Chiar dacă transporturile au crescut cu 7% în luna mai, în luna aprilie au crescut doar cu 0,9% , iar în martie și februarie au scăzut brusc.
China și-a anunțat, de asemenea, diverse alte măsuri pentru stimularea creșterii în ultimele săptămâni. În aprilie, guvernul a anuntat ca va reduce impozitele pe întreprinderile mici și va accelera construirea liniilor de cale ferată din țară.

http://www.bbc.com/news/business-27807049

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 18 =