Majoritatea părinților sunt îngrijorați cu privire la efectele VR asupra copiilor

60% dintre părinții care au luat parte la un sondaj efectuat recent de Common Sense au raportat posibile efecte negative pe care realitatea virtuală ar putea să le aibe asupra copiilor lor. Aceste îngrijorări sunt, cu toate acestea, acompaniate de convingerea că VR-ul va furniza copiilor experiențe extrem de informative și benefice din punct de vedere educațional.

62% din părinții chestionați cred că realitatea virtuală va avea beneficii educaționale, procentul se ridică la 84% pentru cei a căror copii folosesc deja această tehnologie. Potrivit studiului, 20% dintre părinți au raportat că trăiesc într-o gospodărie unde se folosește realitate virtuală, dar pe de altă parte 65% dintre respondenți au declarat că nu au planuri să achiziționeze în viitorul apropiat dispozitive cu această tehnologie. Experiențele VR pot avea un efect puternic asupra copiilor, care ar crea probleme în distingerea experiențelor reale de cele virtuale. Răspunsul emoțional provocat de VR este probabil să fie foarte similar cu cel provocat de experiențele reale.

Unii părinți au raportat că, copii lor au resimțit probleme de sănătate ca urmare a utilizării realității virtuale, 13% au declarat că s-au rănit lovindu-se de ceva, 10% suferă de dureri de cap și 8% resimt oboseală a ochilor. În ciuda acestor aspecte, 38% dintre respondenți cred că VR va fi o unealtă importantă pentru educația copiilor. VR este o tehnologie nouă și atrăgătoare, care arată deja promițător, putând să îi învețe pe copii abilități importante în viață precum empatia și perspectiva, spune James P.Steyer, CEO și fondator al Common Sense.

Mai sunt încă multe de învățat despre VR, iar producătorii au o responsabilitate față de părinți i educatori de a evalua măsura în care tehnologia impactează dezvoltarea copiilor, astfel încât să se minimizeze potențialele efecte negative în timp ce se maximizează cele pozitive. Ca avocați și cercetători, există o oportunitate unică de a influența dezvoltarea acestei tehnologii unice și de a influența stilul de învățare al copiilor, de a obține rezultate mai bune în acest sens și de a o obține un divertisment mai bun pentru aceștia.

https://www.virtualreality-news.net/news/2018/apr/05/majority-parents-concerned-about-vrs-potential-negative-effects-children/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 24