Majoritatea rușilor se tem de un război iminent cu Occidentul

vladimir-putin-tells-nato-relax

Majoritatea rușilor se tem de un război iminent cu Occidentul, dar popularitatea lui Putin a ajuns la un nivel record

Mai mult de jumătate dintre cetăţenii ruși se tem de un război cu Occidentul, în viitorul apropiat, în conformitate cu concluziile unui sondaj independent în interiorul țării. În ciuda acestui fapt, rata de popularitate a președintelui Putin a ajuns la un nivel record.

Rezultatele provin din doua sondaje realizate recent de Centrul Levada din Moscova, şi publicate de către The Times. Unul dintre sondaje i-a dat președintelui un rating de aprobare de 89%, un record care pare să reflecte poziția lui extremistă împotriva Occidentului. Celălalt sondaj a indicat că 55% dintre ruși le este frică, sau foarte frică de un “posibil război între țările ruse și occidentale”.

Luna trecută Putin a semnat un decret, înfăptuind o infracțiune prin raportarea deceselor militare rusești pe timp de pace. În timp ce mass-media socială arată că un număr mare de ruși cred că țara lor este deja în război, alții preferă să nu recunoască problema.

Între timp, ambele părți din conflictul din Ucraina avertizează o revenire la război în viitorul apropiat. Până în prezent, conflictul a ucis 6.400 de vieți. Adversarii Kremlinului cred că mass-media de stat a exagerat cu amenințarea în Rusia pentru a distrage atenția ţării de la criza economică.

http://www.ibtimes.co.uk/most-russians-fear-imminent-war-west-putins-popularity-has-reached-record-high-1508268

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 70