Malaiezia si Iranul interzic Pokemon Go

b2ff5a32708da05887f92352f1c99915

“Pokémon Go” nu este cu totul lipsit de pericole în viața de zi cu zi. Guvernele de la Teheran și Kuala Lumpur au mers până la interzicerea completă a jocului, din motive de siguranță pe mai multe nivele.

Jocul pentru mobil “Pokémon Go” a fost interzis în Iran din motive de siguranță. Autoritățile de securitate și combatere a criminalității pe internet au ajuns în unanimitate la concluzia că “Pokémon Go” reprezină un joc periculos și prin urmare trebuie interzis, explică procuratura de stat.

Accesul la aplicație a fost blocat. Este neclar câți utilizatori de internet au pornit deja în căutarea monștrilor virtuali, dar procuratura spune că sunt doar câțiva. În Iran numeroase pagini de internet și aplicații sunt interzise publicului larg. Majoritatea utilizatorilor iranieni ignoră însă aceste interdicții și obțin accesul la acestea prin tehnologia de tunneling.

Chiar și Malaezia ia măsuri împotriva popularului joc pe mobil. Cea mai înaltă autoritate islamică din Malaezia a interzis musulmanilor să  joace acest joc. Populația este manipulată și coruptă de acest joc, se spune într-o declarație publicată vineri seara de către muftiul teritoriilor federale malaeziene.

Jocul poate conduce la o invadare a spațiului personal, la dependență și tulburări emoționale puternice, se mai spune. Peste 60% din cei 30 de milioane de locuitori ai Malaeziei sunt musulmani, aceasta fiind și religia națională.

Prin aplicația pentru smartphone numită “Pokémon Go” de la Nintendo, jucătorii merg în lumea reală în căutarea unor mici monștrii virtuali, pe care trebuie să îi prindă, să îi antreneze și pe care pot să îi lase apoi să se lupte între ei. Jocul a creat o adevărată isterie la nivel internațional.

http://www.n-tv.de/technik/Iran-verbietet-Pokemon-Go-article18357791.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 85