Malaysia Airlines dă afară toți angajații

RTR4DCO6

Malaysia Airlines dă afară toți angajații

Christoph Müller este omul pentru cazurile dificile de salvare din industria aeronautică. El a transformat Air Lingus din Irlanda. Pentru a salva însă Malaysia Airlines, el apelează acum la mijloace drastice.

Compania aeriană lovită de două catastrofe aviatice, Malaysia Airlines, vrea să ia decizii drastice ce vor afecta 6000 de angajați. Toți cei 20.000 de angajați au primit preaviz de concediere, majoritatea au fost însă ofertați cu o continuare a colaborării după ce compania se va bucura de un nou start, anunță șeful companiei aeriene, Christoph Müller, la Kuala Lumpur. Acesta mai adaugă că, compania este pur și simplu falimentară.

Concedierea în masă ar ajuta de asemenea la salvarea companiei aeriene, care va deveni practic o cu totul nouă companie.

Müller a preluat pentru prima dată în luna mai conducerea fostului concern de stat. El ar trebui să scoată compania din puternica criză în care se găsește. Managerul a spus că este trist că este nevoie să se despartă de cei 6000 de angajați. Dar cei 14.000 ce au mai rămas trebuie să se decidă în cele 12 zile rămase dacă vor să rămână în cadrul companiei.

Malaysia Airlines a înregistrat anul trecut pierderi masive după două dezastre spectaculoase. Prima dată în luna martie zborul MH370 a dispărut pe drumul de la Kuala Lumpur către Beijing. Apoi în luna iulie zborul MH117 a fost doborât de un foc de rachete deasupra Ucrainei de Est ocupate de separatiștii pro-ruși. În total au decedat 537 de oameni. Cu toate acestea, compania aeriană nu a mai înregistrat de ani de zile un profit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Malaysia-Airlines-kuendigt-allen-Mitarbeitern-article15208506.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 27