Malaysia Airlines dupa doua catastrofe

RTR43VYX-1

Malaysia Airlines dă afară 6000 de oameni
Cazurile zborurilor MH 17 și MH370 riscă să devină un dezastru economic pentru Malaysia Airlines. Acum compania aeriană vrea ca pe termen lung să revină la profitabilitate prin intermediul unui program de economii. Acest lucru va costa locul de muncă pe aproximativ o treime din totalul anagajaților.

Tulburată de două avioane prăbușite, Malaysia Airlines vrea să ajungă din nou pe linia de plutire prin intermediul unui program de economii. Numărul angajaților va fi redus de la 20.000 la 14.000, a declarat Khazanah Nasional. Fondul suveran din Malaezia deține mai mult de două treimi din acțiuni. Până la sfârșitul anului urmează ca societatea ar trebui să fie retrasă de pe piața de capital și în termen de trei ani să revină în zona de profitabilitate.

Compania aeriană a alunecat și mai mult pe pierdere după cele două accidente. Ieri compania a înregistrat o pierdere de 307 milioane ringgit (73,9 milioane euro) în al doilea trimestru. Pentru prima jumătate a anului pierderea totală se ridică la 180 de milioane de euro. Șeful liniei aeriene Ahmad Jauhari Yahya avertizează că vor urma vremuri și mai grele.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Malaysia-Airlines-streicht-6000-Jobs-article13511796.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 76