Malaysia Airlines este naționalizată

RTR3ZBVF

Malaysia Airlines este naționalizată
Compania aeriană Malaysia Airlines, asediată de probleme va fi complet naționalizată. Pentru a face compania din nou profitabilă, fondul suveran vrea să-l restructureze drastic. Momentan compania înregistrează zilnic pierderi de milioane.

După două accidente grave, Malaysia Airlines a plonjat brusc în zona de pierdere și se va muta complet sub controlul statului. Fondul de stat Khazanah Nasional, care este deja acționar majoritar în proporție de 70%, va dobândi acțiunile rămase. Pentru ca linia aeriană să ajungă din nou să înregistreze profit, aceasta trebuie reconstruită complet. Un plan de restructurare a societății în care lucrează 19.500 de oameni va fi prezentat la sfârșitul lunii august.

În luna martie, un aparat de zbor aparținând Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord a dispărut de pe ecranele radarelor la un zbor de la Kuala Lumpur către Beijing, lăsând nici o urmă în urmă. Pe data de 17 iulie un alt avion de pasageri al companiei aeriene a fost doborât în drumul său de la Amsterdam către Kuala Lumpur, traversând spațiul aerian al Ucrainei. Toți cei 298 de oameni la bord au fost uciși. Comenzile companiei aeriene au scăzut drastic ca urmare a acestor evenimente.

Compania aeriană înregistrează două milioane de dolari pierderi în fiecare zi. Khazanah Nasional vrea să retragă acum compania de pe bursă și să verifice modelul de business, finanțe, resurse umane și cadrul legal. La fel ca și liniile aeriene naționale, aceasta ar putea ajunge din nou profitabilă și să joace un rol important în dezvoltarea țării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Malaysia-Airlines-wird-verstaatlicht-article13387151.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 14