Malaysia reduce prognoza de creștere pe fondul căderii prețului petrolului

_80363222_453546044

Malaysia reduce prognoza de creștere pentru 2015 pe fondul căderii prețului petrolului

Malaysia a redus prognoza de creștere anuală după o scădere bruscă a prețurilor la petrol ce a determinat guvernul să revizuiască în scădere planurile bugetare. Cel mai mare producător de petrol din Asia se așteaptă la o creştere economică cu 4,5-5,5% in acest an, in scadere de la o estimare anterioara de 5-6%. Deficitul fiscal va fi, de asemenea, mai mare la 3,2% din produsul intern brut.

Veniturile Malaysia au fost grav afectate de prăbușirea prețurilor petrolului. Atreia cea mai mare economie din Asia de Sud-Est este un exportator major și producător de produse petroliere, în special prin intermediul grupului energetic de stat Petronas.

Prim ministrul Najib Razak, care este si ministru de finanțe, a declarat că bugetul revizuit presupune o tarnzacţionare la 55 de dolari pe baril pentru petrol. Bugetul precedent anunțat în luna octombrie a fost calculat pe un preț de 100 de dolari pe baril. Cu toate acestea, unii analiști prognozează că prețurile petrolului ar putea scădea în continuare sub 50 de dolari pe baril, care ar tensiona finanțele Malaezia mai departe.

http://www.bbc.com/news/business-30892591

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =