man inchide

3ino3203

MAN retrage producția de autobuze din Saxonia
Cei peste 400 de angajați ai Neoplan din Plauen, Vogtland sunt supărați. MAN închide fabrica de autobuze. Autobuzele urbane și autocarele sunt acum construite în Turcia. Conform IG Metall decizia vine suprinzător. Iar pentru comunitatea locală este o lovitură puternică.

MAN s-a săturat de pierderile înregistrate și închide producția din Saxonia. Din martie 2015 autobuzele Neoplan nu vor mai fi construite în Plauen, fiind aleasă ca locație mai avantajoasă capitala turcă Ankara, după cum a anunțat compania-fiică a Volkswagen.

Afectați de strămutarea producției sunt 420 de angajați, ce pot opta pentru acceptarea unui nou loc de muncă în unitatea de producție VW Sachsen din localitatea aflată la aproximativ 35 de kilometri depărtare, Zwickau. Detaliile sunt însă în curs de negociere. Angajații au fost informați în cadrul unei ședințe de planurile de închidere a unității, iar atmosfera creată este una extrem de agresivă. Predomină furia și neîncrederea, spune Stefan Kademann de la IG Metall Zwickau. Decizia vine ca o surpriză, oamenii refuză să accepte că locația va fi închisă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/MAN-zieht-Busproduktion-aus-Sachsen-ab-article12866036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 9 =