MAN PE MINUS

  • 36149812MAN pe pierdere

MAN alunecă ușor pe minus. A rezervat deja de anul trecut aproximativ 500 de milioane de euro pentru pierderi. Dar această scădere se datorează, printre altele și datorită efectelor fiscale ale preluării de către VW. Conducerea grupului este totuși optimistă.

 

Anumite cirmcumstanțe speciale au afectat câștigurile producătorului de camioane comerciale. Profitul operațional al grupului de la Munchen a fost în 2013 redus la jumătate, până la aproximativ 475 de milioane de euro, după 969 de milioane în anul precedent. Motivul principal a fost o prevedere cintr-un proiect scăpat de sub control al unei centrale electrice. La acestea s-au adăugat efectele fiscale ale preluării de către Volkswagen. Veniturile au scăzut la 15,66 miliarde de euro. Randamentul a scăzut de la 6,1% la 3%. Acționarii, în schimb, vor primi dividende în valoare de 0,14 euro pe acțiune.

 

CEO-ul grupului, Georg Patcha a avut păreri mixte cu privire la acest rezultat. Mediul comercial a fost într-adevăr dificil. S-a declarat totuși nesatisfăcut de aceste cifre și va lua măsurile necesare pentru a îmbunătăți condițiile pentru ca veniturile să crească. Anul trecut compania s-a luptat cu o cerere comercială slabă. Iar acest fenomen a fost prezent nu doar în Europa ci și în Brazilia, spre exemplu.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/MAN-macht-halbe-Milliarde-Verlust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1