Managerii de top cu pensii de milioane

49237468

Managerii de top cu pensii de milioane
Nu doar în timpul anilor de serviciu managerii de top din Germania câștigă sume de milioane. Chiar și ca pensionari aceștia sunt evident bine îngrijiți.

Marea majoritate a pensionarilor germani pot doar să viseze la ceea ce este realitate pentru marii manageri ai corporațiilor germane și anume să aibe suficienți bani la dispoziție pentru a nu-și face griji după vârsta pensionării. Lider printre managerii de top ai companiilor DAX și MDAX este Harmut Retzlaff, șeful comerciantului farmaceutic Stada. Dintr-un studiu al fundației Hans Boeckler arată că Stada trebuie să pună deoparte 35 de milioane de euro pentru a putea garanta șefului actual plățile viitoarei pensii.

Aproape în spatele lui Ratzlaff urmează mai puțin cunoscutul conducător de firmă. Pe locul doi se situează șeful constructorului Daimler, Dieter Zetsche, cu 29,9 milioane de euro. Apoi CEO-ul VW, Martin Winterkorn, nu este nici el mult mai prejos, adunând din partea companiei pe care o conduce 22,1 milioane de euro pentru pensia sa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Topmanager-bekommen-Millionen-Renten-article13673136.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =