Managerul Adidas a fost arestat

În SUA baschetul din facultate este o afacere de miliarde. Acum acesta este afectat de un scandal de corupție. Autoritățile americane arestează câteva persoane. Printre acestea se numără și un manager Adidas.

Un scandal de corupție în baschetul american afectează compania Adidas. Producătorul german de articole sportive a confirmat faptul că un angajat al concernului a fost arestat de autoritățile americane. Adidas nu a știut până acum despre practicile frauduloase și a dorit să colaboreze cu autoritățile pentru clarificarea situației.

Purtătorii de cuvânt nu au dorit să ofere informații suplimentare. Acțiunile Adidas au scăzut cu 2,4% și au reprezentat lanterna roșie din indicele DAX. Autoritățile americane au acuzat în total zece persoane de fapte de corupție și fraudă, printre care patru asistenți de formare de la universități americane și directorul de marketing responsabil pentru afacerile din baschet, James Gatto. O altă persoană acuzată are legătură cu compania lui Gatto, se spune în documentele curții federale. Este încă neclar dacă Adidas a fost afectată ca și companie.

Anchetatorii presupun că s-a acordat mită pentru a convinge starurile din liceu pentru a juca pentru o anumită universitate. Astfel că un anumit antrenor ar fi încasat 91.000 de dolari pentru a exercita o influență neloială asupra jucătorilor din echipa sa.

Baschetul din liceu este o afacere de miliarde de dolari în SUA. Play-off-urile anuale a echipelor de top (“March Madness”) atrag milioane de spectatori americani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Adidas-Manager-festgenommen-article20054043.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7